• Mamos diena Igliaukoje

Nuo rankų motulės paukščiukas pakilo.
Pakilo virš sodo, virš bundančio šilo.

Ant rankų motulės paukščiukas pragydo,
Nusijuokė saulė ir gėlės pražydo.

Čia pasakų pilys, ir žydros, ir žalios
Nuo rankų motulės prasideda kelias. . .

Z.Gaižauskaitė ,,Motulės rankos“


Pirmas gegužės sekmadienis. Motinos diena. Didingas gamtos altorius šiai šventei pasidabino gražiausiais pavasario žiedais. Dangus spindėjo giedra ir ramybe, o saulė nušvito skaisčiais spinduliais.

Motinos dienos šventė Igliaukoje prasidėjo šv. Mišiomis, po kurių visi buvo kviečiami į kultūros namus paklausyti mamytėms skirtų eilėraščių, dainų, pažiūrėti šokėjų trypiamų šokių bei pasigrožėti Igliaukos moterų klubo organizuota Igliaukos moterų rankdarbių paroda. Vienas moteris reikėjo paraginti pasidalinti ir pasidžiaugti savo darbais, kitos moterys mielu noru nešė į parodą savo darbelius: paveikslus, riešines, liemenes, megztukus ir sukneles, servetėles ir staltiesėles , nertas ir megztas, siūtas ir siuvinėtas. Nešė molio dirbinius, takus, karolius. Džiaugėsi moterys galėdamos savo darbus parodyti ir kitų pažiūrėti.

Šventė prasidėjo sveikinimu visoms mamoms, mamytėms, motulėms ir močiutėms. Mokytoja Strolienė pristatė darbelių parodą sakydama, kad tai yra savo vyrams ištikimų moterų darbai, kurios vakarais niekur nelaksto, o užsiima rankdarbių veikla.
Buvo dainuojamos dainos, deklamuojami eilėrasčiai, sakomos kalbos skirtos mamai. Besišypsantys šokėjai energingai sukosi rateliuose.

Iš šventės ėjo mamos su šypsenomis veiduose, rankose nešdamos vaikučių išlankstytas gerves bei gėles.

Su Mamos diena !

Kristina Gelčienė