• Moterų klubo susirinkimas 2012 04 26

,,Daug rankų didžią naštą pakelia“
Lietuvių liaudies patarlė

Igliaukos moterys , nors ir lyjant, rinkosi į klubo susitikimą. Pasidalinti mintimis apie praėjusią Velykų šventę, išsakyti pastabas, lūkesčius, paporinti ką žmonės kalba, kokie atgarsiai ir, žinoma, išmokti ką nors nauja. Šiandien Janina pamokino kaip pasigaminti ne tik skanų , bet ir gražų patiekalą ,,Rožytės“. Reikia išsikepti plonų lietinių blynų, blyną galima patepti pakepintomis morkomis su svogūnais. Užlenkus blyno kraštus ant vieno užlenkimo uždėti 3 pusmėnulius daktariškos dešros ir tarkuoto fermentinio sūrio, bei užlenkti likusį blyno kraštą, tada susukti, prismeigti dantų krapštuku, kad neišsisuktų ir sudėjus į kepimo formą, kepti orkaitėje apie 200 laipsnių temperatūroje, kol išsilydys sūris ir apskrus dešrytė. Sėkmės bandymuose ir skanaus.

Belaukiant kol iškeps, Janina ir Vilija padėkojo visoms moterims, kurios atsiliepė į kvietimą burtis į klubą, kurios ėmėsi darbo- darė margučius, kurios Velykų dienomis padėjo kurti šventę bei išsakė viltį, kad idėjų ir darbų tikrai netruks, o norinčių veikti gretos tik didės.

Sekančiam susitikimui 05 03 planuojama trumpai pakalbėti apie vaistažoles, kurias reikia pradėti rinkti, apie mamos dienai 05 06 planuojamą Igliaukos moterų rankdarbių parodą, apie vykstančias šventes ir ateinančius susitikimus.

Igliaukos moterų klubas kviečia visas moteris iš Igliaukos ir ne tik, atvykti į susitikimus, dalyvauti bendroje veikloje. Nebūkime abejingi aplinkai, kurkime groži ir gėrį kartu, juk viskas prasideda nuo mūsų pačių, nuo mažo žingsnelio ar smulkmenos ir tegul rankų padedančių nešti naštą bus kuo daugiau.

Kristina Gelčienė